Sosyolog ne iş yapar ?
Sosyolog toplumda meydana gelen sorunlar ve bu sorunların çözümü ile uğraşan kimselerdir. İnsan topluluğunun kökenini araştırır. İnsanların yaşam tarzı, sosyal ilişkileri konusunda detaylı araştırma yaparlar. Sosyal olaylarla ilgili bilimsel bilgileri analiz edip çıkarımlarda bulunur. Bilgisini sosyal problemlerin çözümü için kullanır.
Sosyolog mesleğinin gereklilikleri nelerdir ?
Sosyologlar üst düzey sözel yeteneğe sahip kimselerdir. Sözel akıl yürütme yeteneği gelişmiştir. Toplumsal olaylar ve çözümü konusunda istekli ve heveslidir. Araştırma yöntemlerini bilir ustaca uygular. İnceleme, analiz yapma, bilgiler ışığında çıkarımlarda bulunur. Çok iyi gözlem yaparlar. Olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilir. Duygu ve düşüncelerini ifade etme becerisi gelişmiştir.
Sosyologların Çalışma koşulları nelerdir ?
Sosyolog genelde büro ortamında çalışırlar. İnsanlarla sürekli iletişim halindedir. Sosyal bulguları bilgisayara aktarıp değerlendirme yapar. Devlet planlama teşkilatında, Bayındırlık ve iskan bakanlığında, Tarım ve köy işleri bakanlığında, Sosyal Güvenlik Bakanlığında, Orman bakanlığında, özel sektörde ve kamu kuruluşunda çalışabilir. Sosyologlar Fen edebiyat fakültesinden mezun olurlar. Eğitimleri 4 yıl sürer. Üniversiteye Türkçe matematik eşit ağırlık puan türünden giriş yaparlar.