Diş Hekimleri Ne İş Yapar ?

Diş Hekimleri Ne İş Yapar ?

Diş Hekimleri ağız ve diş sağlığı üzerinde eğitim almış kişilerdir. Ağız ve diş hastalıklarının teşhis ve tedavisini yaparlar. Hastaların şikayetlerini dinleyerek ağız problemlerini tespit edip uygun tedavi yöntemi uygularlar. Ağız ve diş bölgesinin röntgen filmini çekerler. Ağız ve diş hastalıklarını incelerler. Dişleri tedavi ederler. Diş çeker, apseli dişler için diş reçetesi yazarlar. Çekilmiş dişlere köprü ve protez takarlar. Kanal tedavisi yaparak diş ağrılarının tedavisini yaparlar. Hastalara ağız sağlığı ve temizliği konusunda bilgi verirler.

 

Diş Hekimleri Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır ?

Diş Hekimleri üst düzey sayısal becerilere sahip kişilerdir. Şekil ve uzay ilişkisi kurabilir. El ve parmaklarını ustaca kullanır. Fizik ve biyoloji başta olmak üzere sayısal derslerini sever ve bu alanda başarılı kimselerdir. Hoşgörü sahibi, işini seven, titiz ve dikkatli kişilerdir. Estetik bakış açısı gelişmiştir. Temizlik ve hijyen kurallarını mesleğine çok iyi uyarlarlar. Ekip çalışmasına uyum sağlar.

 

Diş Hekimlerinin Çalışma Koşulları Nelerdir ?

Diş Hekimleri sağlık bakanlığına bağlı hastaneler başta olmak üzere dispanser ve özel muayenelerde çalışırlar. Çalışma ortamları son derece temiz ve ilaç kokuludur. İşlerini hep ayakta hasta ile etkileşim halinde yaparlar. Üniversite sınavında sayısal puan türünden tercih verirler. Diş hekimliği fakültesinden mezun olurlar. Eğitimleri 5 yıl sürer. Uygulama ağırlıklı bir eğitim alırlar.  Eğitim sonunda diş teknisyeni ve tıp doktoru olurlar. Üniversite sonrası doktora ve master yaparak docent ve profesör olabilirler. Diş tedavi ünitelerinde baş hekim ve baş hekim yardımcısı olarak görev yaparlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir