İş Sektöründe Alan Sertifikaları
İş sektörü oldukça geniş bir alandır. Bu geniş çalışma alanında bir tek diploma ile sektörde tutunmak oldukça zordur. Mesleğe ek sertifikalar alıp desteklemek oldukça önemlidir. Sertifikasyonun önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Her mesleğin yanında iş hayatında basamakları sağlam tırmanmak için eğitimlere katılıp sertifikalar alınmalıdır. Her iş kolunda olduğu gibi aşağıda örneği verilen iş kolunda da alan sertifikaları oldukça büyük öneme sahiptir.
Çevre Mühendisliği
Çevre mühendisliği denilince akla sadece çevresel düzenlemeler, park bahçe düzenlemeleri ve inşası gelmektedir. Fakat tam anlamıyla çevre mühendisliği dünyayı kirleten atıkların en az zarar ile dünyayı kirletmesini önlemek için çalışan çok ender mühendislik dallarından biridir.
Çevre mühendislerinin aldığı en önemli sertifikaların başında İş Güvenliği sertifikası gelmektedir. Ardından ise Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı sertifikası gelmektedir. Bu sertifikaları bir mühendisi hem alanında güçlü hem de tercih edilebilir yapmaktadır.
Sertifikaların Önemi
Sertifikalar iş hayatında belirli bir noktaya geldikten sonra daha da yükselmenin gerekliliğidir. Bireyler işlerinin yanına herhangi bir sertifika eklemeden bir kademe daha yükselmeleri oldukça zordur. Çalışan bireyler alanında gelişmek ve geliştirmek için sertifikaları mutlaka diplomalarının yanına almaları gerekmektedir.
Sanayi de bir iş kolunda tutunabilir ve tercih edilebilir ve değişilmez olmak için sürekli gelişmek ve geliştirmek gerekmektedir. Sürekli gelişen bir birey hem iş sahasındaki yerini garanti altına almış olur hem de vizyonunu geliştirmiş olur. Bu şekilde kendini geliştirirken toplumu da geliştirmeye katkıda bulunur. Sertifikalar ne kadar önemsiz gibi dursa da iş hayatında en küçük bir sertifikanın bile önemi vardır. Bu konuları yakından takip etmek ve sürekli katılım sağlamak gerekmektedir. İş kolunda söz sahibi olmak için sertifikalı eğitimlere katılmak şarttır.