Ziraat Mühendisleri Ne İş Yapar ?

Ziraat Mühendisleri Ne İş Yapar ?

Ziraat Mühendisleri toprak analizi ve hayvan ırkının ıslah edilmesi için gerekli çalışma yapan kimsedir. Tarım ve hayvancılık sektöründe aktif çalışır. Toprak verimliliğini arttırmak için çalışmalar yapar. Tohum ekilmesi, fidan dikilmesi, ağaçların gübrelenmesi, ilaçlanması, budanması gibi işleri organize eder. Toplanan hasatı sınırlandırır. Bitki türlerinin iyileşmesi için ıslah çalışması yapar. Çiftçilere tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler verir. Hayvancılıkta verim arttırmaya yönelik çalışma başlatır. Üreticilere hayvancılık konusunda eğitim verir. Tarım arazilerini analiz eder. Tarım arazilerinin hangi tarım ürününe elverişli olduğunu araştırır. Tarım ve hayvancılık ile ilgili sulama planı hazırlar ve bu planı uygular. Ahır, ağıl, gölet, sera gibi tasımsal ve hayvancılık ile ilgili yapılar planlar. Tarımda kullanılacak ekipmanları belirler.

 

Ziraat Mühendisleri Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır ?

Ziraat Mühendisleri üst düzey fen matematik becerisine sahip kişilerdir. Açık havada iş yapmayı severler. Arazide çalışmaya elverişli bir bedensel yapıya sahiptir. Hayvanlarla uğraşmayı severler. Hayvanlardan korkmazlar. Kötü kokuya alerjisi olan kişilerin ziraat mühendisliği yapması zordur. Yeni işlere atılmaktan korkmayan girişimci özelliğe sahiptir. El ve göz Koordinasyonunu çok iyi sağlar. Plan kurma ve hayata geçirme konusunda uzmandır.

 

Ziraat Mühendislerinin Çalışma Koşulları Nelerdir ?

Ziraat Mühendisleri iş alanları kapalı ve açık ortamlardır. Çiftçilerle sürekli iletişim halinde çalışırlar. Genellikle besicilik işletmelerinde çalışırlar. Çalışma koşulları çok risklidir. Tarım ve köy işleri bakanlığında görev alırlar. Özel sektörde oldukça geniş çalışma imkanları vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir