Radyoloji Uzmanı Ne İş Yapar ?

Radyoloji Uzmanı Ne İş Yapar ?

Radyoloji Uzmanları halk arasında röntgen uzmanı olarak bilinir. Başta ortopedi olmak üzere hastanede bir çok birim hastanın organlarının resmini çekmek için hastaları radyoloji bölümüne sevk eder. Hastanın belirli bölgesinin röntgen filmlerini çeker. Hastayı röntgen çekimi için uygun pozisyona getirirler. Hastanın röntgen filmini çekerler.  Çekilen röntgen filminin banyosunu yaparlar. Röntgen filmlerini dosyaya koyup ilgili doktorlara iletirler. Röntgen arşiv bölümünü düzenlerler.

 

Radyoloji Uzmanı Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır ?

Radyoloji Uzmanları üst düzey akademik yeteneğe sahiptir. Özellikle sayısal alanda başarılı kimselerdir. Fizik ve kimya başta olmak üzere fen bilgisi alanına ilgi duyar ve bu alanda çalışma yaparlar. İşbirliği yapmayı severler. Söylenen ve yazılan talimatları yerine getirirler. Bedensel olarak güçlü ve dayanıklı kimselerdir. Çok iyi bir gözlem ve analiz yeteneğine sahiptir. Sorumluluk almayı seven. Tedbirli ve dikkatli kişilerdir. İş gereği güler yüzlü ve sabırlı kimselerdir. El ve göz Koordinasyonunu gelişmiş, hızlı ve pratik iş yapabilen becerikli kişilerdir. Şekil okuma ve algılama becerisi gelişmiştir.

 

Radyoloji Uzmanı İş ve Çalışma Koşulları Nelerdir ?

Radyoloji Uzmanı sağlık bakanlığına bağlı sağlık kuruluşunda röntgen yani radyoloji biriminde çalışırlar. Röntgen birimi riskli bir birimdir. Röntgen radyasyon içerir. Bu yüzden bu bölümde çalışan kişiler diğer birimlere göre daha erken emekli olurlar. X ışınları altında çalıştıkları için ekstra tazminat hakları vardır. Sağlık meslek lisesinde radyoloji teknikerliği bölümünde eğitim görürler. Lisans eğitimlerini 4 yılda tamamlarlar. Bölümü bitirenlere radyoloji teknisyeni unvanı verilir. Çalışma alanları oldukça geniş olan radyoloji uzmanına günümüzde çok ihtiyaç duyulmaktadır. Hastaneler başta olmak üzere klinikler ve özel sektörde çalışırlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir