İnşaat Sektöründe Girişimcilik

İnşaattaki girişimcilik olayı farklı farklı stratejik olaylar barındırmaktadır. Sergilenen bu olaylar kişinin inanç, azim ve tercihlerine dayalıdır. Girişimcilik başlangıçta yenilikçi bir düşünceye da dayatılsa da aslında özgünlük en ön plana çıkmaktadır. İnşaat sektöründe ise riskleri göze alabilen, rekabetçi, yeniliklere açık olmalıdır. Teknoloji ile hizmetlerini hızlandırmalı, süreçleri geliştirmelidir. Girişimci kimse illaki Yeni bir fikir oluşturmak zorunda değildir; var olan bir bilgiyi de geliştirebilir. Yani olan bir bilgiyi farklı bir boyut kazandırabilir. Bu sektörde girişimciler için bazı etkenler vardır bunlar;

Güçlü Yönleri

Teknolojiyi kullanma olanağı artar, rekabetçilik artar, Ar- Ge olanakları artar, yeni tasarımlar ve farklılaşmaya yönelik bir proje oluşumu tecrübeye artar. Sektöre yatırımcı olanağı vardır. Pazarlama ve satış imkanı yüksektir. Küresel ve bölgesel kalkınma olanağı vardır. Müşteri olanağı artarak kitlesel bir artış sağlar.

Zayıf Yönleri

Yeterli eleman ve işçi bulma olanağı zordur. Kalite ve kontrol için yetersizlik ortaya çıkar, üretilen proje değiştirilemez(inşaat edilen), yerinde üretim olmak zorunda,  malzeme eksikliği oluşmaktadır, büyük riskler barındırmaktadır.

Fırsatları

İşbirliği oranı artar, yeni pazarlar ortaya çıkar, yeni ürünler ve malzemeler oluşur, iş üretim olan artar, sektörün küresel boyutta açılmasını sağlar, proje olanağı artar, müşteri olanın artar, konut ihtiyacı artar, reklam olanın artar, ürün ve hizmet çeşitliliği oluşur, altyapı ve üstyapı üretimi artar, imaj gelişimi artar.

Riskleri

İflas etme tehdidi, enflasyon etkisi, piyasaya yeni girenler için büyük kurumlar tarafından tehdit, finansman eksikliği, ruhsat alma ve istemini uzamaları, siyasi engeller, elemanlar eksikliği, malzeme eksikliği, inşaat, çevresel, sağlık, iş güvenliği, politik ve mali riskler bulunmaktadır. Ekonomik kriz ve finansmana ulaşma zorluğu vardır.

Ama her şeyden çok bu sektörde girişimci kişi yenilikçi ve riskleri göze alabilen biri olmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir